Skip to main content

El Pont Alimentari va quadruplicar l’any 2017 els quilos d’aliments frescos i secs aprofitats respecte a 2016. En total, l’any passat vam derivar a entitats socials 249.058 kg d’aliments, una xifra quatre vegades més gran que els 63.805 de l’exercici anterior. En bona part, aquest augment espectacular dels aliments aprofitats és gràcies a la col·laboració amb els supermercats Veritas, que han dipositat la confiança en el Pont Alimentari per tal de canalitzar totes les minves de les seves botigues i també del magatzem. Agraïm la dedicació i l’entusiasme de l’empresa en el projecte, que ha fet possible establir una col·laboració fluïda i rica mediambiental i socialment.

76 establiments donants

Aquest resultat ha estat possible gràcies a la incorporació de 54 nous establiments al projecte, de manera que ara ja comptem amb 76 botigues participants. Les empreses que donen els seus aliments excedents al Pont periòdicament són Bonpreu, Ecoveritas, Condis, Consum i Bofrost. Pel que fa a les entitats socials receptores, han passat de 17 a 34.

Quant a l’abast geogràfic del projecte, ens hem anat expandint fora de Barcelona i l’àrea metropolitana, seguint els punts on se’ns obrien possibilitats de recollir aliments o buscant aquesta possibilitat per la demanda que vèiem en aquella zona específica segons la nostra xarxa d’entitats socials. Així, el Pont Alimentari també té activitat a l’Hospitalet, Sant Boi, Sant Cugat, Castelldefels, Sitges, Terrassa, Blanes, Vic, Girona, etc.

Campanya Remenja’mmm

A banda dels resultats numèrics, cal destacar el llançament de la campanya Remenja’mmm a principis de l’any passat. Impulsada per Fundació Banc de Recursos, Nutrició Sense FronteresRezero i Grup GSR, Remenja’mmm vol sensibilitzar tant els consumidors com la indústria de restauració i hosteleria, en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció.

Col·laboracions

De 2017, destaquem les col·laboracions amb altres entitats socials, com l’Associació AndròminesEgueiro, amb qui hem teixit una aliança en benefici mutu, per la qual ens ofereixen transport en bicicleta i, a canvi, reben aliments cuinats i frescos. D’altra banda, també destaquem l’inici de la col·laboració amb l’Hospital de Can Ruti, que ha estat pioner en aprofitar els excedents cuinats gràcies a l’interès del centre i a les bones pràctiques de l’empresa ARCASA. Finalment, l’any 2017 hem començat a participar en el projecte europeu EcoWaste4Food, liderat per l’Agència de Residus de Catalunya. Aquest fet ens ha permès aprendre d’experiències d’altres regions d’Europa i alhora reforçar el teixit entre empreses, entitats i administracions catalanes.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.