Casa Asil i el Rebost Solidari de Sant Andreu (DISA Sant Andreu) són la prova pràctica que aprofitar els excedents de menjar cuinat d’un centre educatiu o un geriàtric és possible i, fins i tot, senzill i pràctic. Aquesta és una de les conclusions que s’extreu de la taula rodona que va tenir lloc ahir dia 4 de juliol a l’auditori de la Casa Asil de Sant Andreu del Palomar. 635 racions de menjar aprofitades en dos mesos i una col·laboració per coure regularment llegums secs i transformar-los en un menjar cuinat és el balanç pràctic de la relació entre aquestes dues entitats, promoguda des del Pont Alimentari.
L’objectiu de la xerrada era engrescar més centres i empreses de cuina a participar en el projecte, de manera que es pugui fer xarxa i donar resposta a necessitats socials reals alhora que s’aconsegueix deixar de llençar menjar en bon estat. Tot això, com ha subratllat la Sra Carme Turégano, gerent del Districte, “d’una forma sostenible i sostinguda en el temps”.
Aquestes aliances van acompanyades de tot un seguit d’altres iniciatives, promogudes des de l’administració pública i també des de la societat organitzada, que passen per sensibilitzar i canviar pautes de comportament fins ara acceptades i normalitzades. Una mostra són les recomanacions per l’abordatge dels àpats amb els infants, que ens ha presentat la Maria Manera (del Programa de Revisió dels Menús Escolars, impulsat per la Generalitat), amb consells pràctics per millorar la qualitat dels àpats escolars, tant nutritivament com a nivell d’hàbits alimentaris, i una altra mostra són les activitats per treballar el malbaratament a les escoles, presentades per la Melani Márquez i l’Alba Galofré, del programa “Ens ho mengem tot”. Tot plegat, una nova manera de sumar sinèrgies per anar canviant, a poc a poc, el model de consum i de generació de residus que tenim actualment. Esperem que, veient exemples pràctics i amb tantes eines a l’abast, es sumin a aquest moviment moltes altres empreses i entitats.
Join the discussion 3 Comments